(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Moje pověstná svíčková na smetaně
Potřebné ingredience
1KG HOV.MASA (může být i vepřová kýta)ZELENINA POD SVÍČKOVOU I MRAŽENÁ(2PETRŽELE,PULKA CELERU,4MRKVE)LEPŠÍ JE ČERSTVÁ ZELENINKA,)2CIBULEOLEJ+MÁSLO CCA 2POLEV.LŽICE OLEJE A PULKU MASLA,lžíce pln.hořčice,SUL,PEPŘ,CUKR,CITRON4KULIČ.NOV.KOŘ.3BOBK.LISTY5KULIČEK CELÉHO PEPŘEŠPETKA TYMIÁNU,malinko provensálského koření,15DKG ŠPEKU MOUKA SMETANA 25%
Postup přípravy
VE VELKÉM HRNCI ROZPUSTÍME MASLO A OLEJ
PŘIDÁME CIBULI,NAKRÁJENOU NA HRUBO A VEŠKEROU ZELENINU POKRAJENOU ČI NASTROUHANOU K TOMU TAKE VEŠKERÉ KOŘENÍ KROM TYMIÁNU.
RESTUJEME DO ZLATOVA A TO TAK AŽ SE NAM ZELENINKA BUDE LEHCE OPÉKAT,PŘISYPEME
3LŽÍCE CUKRU A KOLEČKO CITRONU.(KDYBY SE ZELENINA PŘIPALOVALA MOC,STAČÍ
LŽÍCE OCTA A VŠE SE ODLEPÍ OD DNA)
POTOM PŘIDAME SLANINU NA KOSTIČKY,MASO V CELKU, KTERE JE OSOLENE A OPEPŘENE.
DAME DO ZAKLADU A OPČEME PO VŠECH STRANACH ,POTOM ZALIJEME VODOU ABY MASO BYLO
CELE PONOŘENE A DUSÍME POD POKLIČKOU DO MĚKKA.
MĚKKÉ MASO VYJMEME,POKRÁJÍME NA PLÁTKY .VYNDÁME CITRON.
PŘIPRAVÍME SI VODU S MOUKOU NA ZAHUŠTĚNÍ A VLIJEME DO ZAKLADU (NE VROUCÍHO)
METLICKOU KVEDLÁME A PŘIVEDEME K VARU A VAŘÍME 20 MINUT
POTOM ODSTAVÍME,A PONORNYM MIXEREM HUSTOU OMÁČKU ROZMIXUJEME A POTÉ PŘECEDÍME
DO PŘIPRAVENEHO HRNCE VE KTEREM MAME NAKRAJENE PLÁTKY MASA.
OMÁČKU DOCHUTÍME ,SOLÍ,CUKREM, CITRON,ŠTÁVOU A ŠPETKOU TYMIÁNU.
NAKONEC VLIJEME SMETANU,LEHCE PROMÍCHNEM A NA HOTOVOU OMAČKU DÁME PLÁTEK
MÁSLA.
CHUT BY MĚLA MÍT SLADKOKYSELA A VÝRAZNĚ JEMNÁ.
PODÁVÁ SE HOUSKOVYM KNEDLÍKEM ,NEJLÉPE DOMÁCÍM.
PODLE CHUTI SE DAVA NA POKRM PLÁTEK CITRONU S BRUSINKAMI S KOPEČKEM ŠLEHAČKY.
PŘIDÁME CIBULI,NAKRÁJENOU NA HRUBO A VEŠKEROU ZELENINU POKRAJENOU ČI NASTROUHANOU K TOMU TAKE VEŠKERÉ KOŘENÍ KROM TYMIÁNU.
RESTUJEME DO ZLATOVA A TO TAK AŽ SE NAM ZELENINKA BUDE LEHCE OPÉKAT,PŘISYPEME
3LŽÍCE CUKRU A KOLEČKO CITRONU.(KDYBY SE ZELENINA PŘIPALOVALA MOC,STAČÍ
LŽÍCE OCTA A VŠE SE ODLEPÍ OD DNA)
POTOM PŘIDAME SLANINU NA KOSTIČKY,MASO V CELKU, KTERE JE OSOLENE A OPEPŘENE.
DAME DO ZAKLADU A OPČEME PO VŠECH STRANACH ,POTOM ZALIJEME VODOU ABY MASO BYLO
CELE PONOŘENE A DUSÍME POD POKLIČKOU DO MĚKKA.
MĚKKÉ MASO VYJMEME,POKRÁJÍME NA PLÁTKY .VYNDÁME CITRON.
PŘIPRAVÍME SI VODU S MOUKOU NA ZAHUŠTĚNÍ A VLIJEME DO ZAKLADU (NE VROUCÍHO)
METLICKOU KVEDLÁME A PŘIVEDEME K VARU A VAŘÍME 20 MINUT
POTOM ODSTAVÍME,A PONORNYM MIXEREM HUSTOU OMÁČKU ROZMIXUJEME A POTÉ PŘECEDÍME
DO PŘIPRAVENEHO HRNCE VE KTEREM MAME NAKRAJENE PLÁTKY MASA.
OMÁČKU DOCHUTÍME ,SOLÍ,CUKREM, CITRON,ŠTÁVOU A ŠPETKOU TYMIÁNU.
NAKONEC VLIJEME SMETANU,LEHCE PROMÍCHNEM A NA HOTOVOU OMAČKU DÁME PLÁTEK
MÁSLA.
CHUT BY MĚLA MÍT SLADKOKYSELA A VÝRAZNĚ JEMNÁ.
PODÁVÁ SE HOUSKOVYM KNEDLÍKEM ,NEJLÉPE DOMÁCÍM.
PODLE CHUTI SE DAVA NA POKRM PLÁTEK CITRONU S BRUSINKAMI S KOPEČKEM ŠLEHAČKY.
Takhle vypadá když se dusí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hanzy
(upraveno)
28. 8. 2008, 15:08
je vynikající